Meido-Kan Karate Espoo ry perustettiin vuonna 1990, kun joukko Helsingin Meido-Kanissa olevia karatekoita päätti laajentaa seuran toimintaa Espooseen. Tätä tarkoitusta varten perustettiin erillinen yhdistys kotipaikkanaan Espoo. Seura aloitti toimintansa järjestämällä sekä aikuisten että nuorten (7-13 vuotiaiden) karatekursseja. Mukana ohjelmassa oli myös naisten itsepuolustuskursseja.

Kurssit osoittautuivat suosituiksi. Keskimäärin 25 aikuista ja 30 junioria osallistui kursseille ja melkein kaikki myös suorittivat kurssit loppuun. Koska väkeä riitti, muodostettiin alkeiskurssin jälkeen jatkoryhmiä. Seuraan liittyi myös muualta tulleita karatekoja, jotka olivat harjoitelleet jo ennestään. Näin muutamassa vuodessa kehittyi aktiivisesti toimiva seura, jossa oli kaikenikäisiä ja -tasoisia harrastajia. Vuonna 1992 jäsenmäärä ylitti sadan hengen rajan. Jäsenistä suurin osa kävi aktiivisesti salilla.

Budo-lajien määrän kasvaessa on kilpailu harrastajista koventunut tälläkin sektorilla. Meido-Kan Karate Espoo on kuitenkin kestänyt myllerryksessä ajoittain vaikeittenkin aikojen ylitse. Aktiivisten jäsenten määrä on heitellyt 50-150 välillä. Kun seura syksyllä 2000 vietti kymmenvuotisjuhliaan, aktiivisia harjoittelijoita arvioitiin olevan noin 80, mitä voidaan pitää nykytilanteessa erittäin hyvänä.

Kerrassaan loistavaksi menestykseksi osoittautui kuitenkin keväällä 2004 järjestetty perhekaraten alkeiskurssi. Sille osallistui ennätykselliset yli 50 henkeä, joista suuri osa myös jatkaa harjoittelua. Seuran jäsenmäärä ja talous tänä päivänä ovatkin erittäin kestävällä pohjalla.

Harrastetoimintaa Espoon saleilla

Vuosien varrella olemme harjoitelleet useilla espoolaisilla saleilla. Pääpaikka on nykyisin Tapiolan urheiluhallin tatamisali. Lisäksi harjoituksia pidetään Finnoon koululla. Lisäksi on harjoiteltu muun muassa Haukilahden, Mankkaan, Matinkylän, Olarin ja Tapiolan kouluilla sekä Espoon keskuksen saleilla. Kesäisin harjoituksia tai pallopelejä on käyty myös Tapiolan urheilupuiston nurmikolla.

Seuran toiminnan pääpaino on ollut ja on edelleen harrastusoiminnassa. Vaikka seurassa on mukana entisiä maajoukkuetason kilpakaratekoja, olemme panostaneet lähinnä yleishyödylliseen ja kaikkia ikäryhmiä liikunnallisesti tukevaan harjoitteluun. Muutama seuran oma kasvatti on kyllä myös osallistunut Suomen Karateliiton järjestämiin kilpailuihin, kuten nuorten SM-kisoihin. Tuloksena on jopa muutamia mitaleja nuorten sarjoista sekä aikuisten kansallisista kilpailuista.

Tietoja jäsenistöstä:

Seurassa on noin 120 aktiivista harrastajaa (2018).